Wie pakt op zondag 11 september de Nederlandse zijspantitel in Markelo?

 

Adriaenssen of Hendrickx?

Circuit de Herikerberg in Markelo vormt op zondag 11 september het decor voor de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads.

Bij de zijspannen is de kampioen nog niet bekend, want leider Ben Adriaenssen (Bel) kampt momenteel met een polsbreuk en het is onduidelijk of hij in Markelo aan de start kan komen. Hendrickx (bel)/van den Bogaart(Ned) volgen op zeventien punten en zouden weleens kunnen gaan profiteren van de blessure van Adriaenssen. Ook Santermans/Mucenieks zijn nog in de running voor de titel. Alhoewel zij 23 punten achter staan op Hendrickx en 40 op Adriaenssen weten we dat er in een mechanische sport nog van alles kan gebeuren en de titel pas binnen is als de finishvlag voor de laatste keer gevallen is.

De best geklasseerde Nederlanders zijn Jan en Jeroen Visscher uit Hasselt. Voor hun is Markelo een soort van thuiswedstrijd en ze zullen proberen om hun vierde plaats in de tussenstand vast te houden.

U zult zich afvragen waar dan de namen van Daniel Willemsen en Etienne Bax staan. Willemsen/Beunk begonnen ijzersterk aan het seizoen en wisten van de zes manches vier keer te winnen. Door een blessure van bakkenist Beunk moest Willemsen bij de vorige wedstrijd in Mill aan de kant blijven waardoor ze nu geen kans meer hebben op de titel en pas op een elfde plaats staan in de tussenstand. Aangezien Beunk momenteel nog kampt met een zware hoofdblessure, zal Willemsen in Markelo met Nicolas Musset aan de start komen. Ze lieten onlangs in Zwitserland zien dat het met de snelheid wel goed zit, en dat er in Markelo wel degelijk rekening met hen gehouden moet worden.

Gebroeders Bax staan pas op een vierentwintigste plaats in de tussenstand. In de eerste drie wedstrijden waren ze bezig met de ontwikkeling van hun Yamaha zijspan, wat niet liep zoals ze hadden gehoopt. Dit zorgde voor verschillende mechanische mankementen waardoor de regerend kampioen eigenlijk gelijk al kansloos was om zijn titel te prolongeren. Ondertussen is Bax terug op zijn vertrouwde Zabel/WSP zijspan en behoort weer tot de wereldtop. Ze hebben al weer een Grand Prix weten te winnen en staan momenteel vierde in het wereldkampioenschap. Ondanks dat Bax niet meer meedoet voor de titel, zal er bij hem alles aan gelegen zijn om het ONK Kampioenschap met een overwinning af te sluiten in Markelo.

Joe Maessen op titelkoers bij de Quads

Bij de Quads is Joe Maessen hard op weg om de titel binnen te gaan halen. Zijn voorsprong op tweede man Ricardo Phoelich is 88 punten en er kunnen er nog maximaal 100 gescoord worden. De strijd om de tweede plaats is nog niet gestreden, want Phoelich heeft slechts een voorsprong van 8 punten op Rome Huibers. Ook om de vierde plaats wordt het nog spannend in Markelo, Marc de Vries wordt op de hielen gezeten door Mike van Grinsven. Het verschil tussen beiden is slechts drie punten. Van Grinsven is de regerend kampioen maar heeft dit jaar veel mechanische tegenslag gekend waardoor hij op dit moment niet hoger staat dan een vijfde plaats. Spanning verzekerd dus in Markelo!

Vanaf 09:00 uur wordt er getraind en vanaf het middaguur  zal er gestreden gaan worden om de punten om het Open Nederlands Kampioenschap.

Voor meer informatie over het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross kunt u kijken op www.onk-motocross.nl

 

 

Crossbanen in Nederland.

Hier vinden we alle crossbanen van Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

Speedway Pairs 2016 in Veenoord.

Van de polé position in Assen naar de Speedway Pairs in Veenoord. Op zaterdag 25 juni eerst de MOTO-GP kwalificatie in Assen kijken en ’s avonds in Veenoord de speedway pairs aanschouwen. Dat is dit jaar mogelijk voor de motorsportliefhebber

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Wie pakken de titels in Emmercompascuum?.

Er zit een grote kans in dat Jeffrey Herlings en Evgeny Bobryshev de Dutch Masters titels al op zondag 3 juli in de wacht gaan slepen in de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap in Emmercompascuum.

.Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

AMBC opent met jubileum cross seizoen.

In het kader van het 50 jarig jubileum wat dit jaar gevierd wordt heeft de Staphorster motorclub AMBC flink uitgepakt. Het hele jaar door staan er diverse mooie evementen gepland in bijna elke tak van motorsport. Van wegracen tot grasbaanracen en van off roadrijden tot crossen. Het motto dit jaar is ‘voor elk wat wils’!

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

CROSS COUNTRY ENDUROCROSS 24 SEPTEMBER VARSSEVELD

Aan de vooravond van het enduroseizoen, op zaterdag 24 september, organiseert de VAMAC Varsseveld op en rond het motorcross-circuit “De Vennebulten” weer een cross-country-wedstrijd. ’s Morgens voor solo’s en ’s middags voor teams.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

Achterhoeks Crossspektakel in Silvolde.

Op vrijdag 29 juli, zaterdag 30 juli en zondag 31 juli 2016 wordt er voor de 3e keer het Achterhoeks Crossspektakel in Silvolde georganiseerd. Een weekend waar de Motocross centraal staat. Daarnaast is het ons doel om de jeugd te stimuleren te gaan crossen.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Lock Alarm, sloten met een alarm functie.

Beveiliging van uw kostbare spullen is vaak geen eenvoudige zaak. De producten van Lockalarm helpen u hierbij, doordat uw bezit niet alleen beschermd wordt door een degelijk slot, maar ook door een oorverdovende sirene.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

Pottendijk wordt unieke proeftuin voor crosstalent .

Emmer-Compascuum Crosscircuit De Pottendijk wordt een kraamkamer voor nieuwe motorcrossvedetten à la Jeffrey Herlings, die uniek is voor Europa.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Trainingsdag kidsandsidecars.

Op  28 mei 2016 organiseert KIDSANDSIDECARS  een trainingsdag ,voor de jeugd(tm ong. 18 jaar). En op deze dag zijn  er een aantal toppers/ kampioenen  van de zijspanklasse aanwezig in Stevenbeek om de kids de kneepjes van het vak bij te leren.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

Enduro Adventures organiseert Enduro/Off Road tours in Spanje.

MD-Enduro Adventures organiseert Enduro/Off Road tours in Spanje (Catalunya), meerdaagse trips en clinics. Alles vanuit onze thuisbasis in Lloret de Mar. Voor meer informatie over de lokatie kunt u bellen met Marcel Davids op: 06 51299364

Lees verder>>>>>>>>>>>>>

 

Nog plaatsen vrij voor de vernieuwde 4 uurs Enduro Valkenswaard!

Op zondag 22 mei 2016 organiseert Motorclub Boemerang voor de 26e keer haar welbekende 4-uurs enduro op en rond het Eurocircuit te Valkenswaard..........

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Van der Ven en Cairoli in de top drie!!.

Na de podiumplaats gescoord in Kegums, kwam zoals verwacht, de overwinning snel en bij de volgende GP in het Duitse Teutschenthal afgelopen zondag knalde meervoudig wereldkampioen Antonio Cairoli eindelijk weer naar een dagzege.......

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

RIJDEND CROSSMUSEUM IN DE VENNEBULTEN.

Natuurlijk, je kunt oude motorfietsen in een museum tentoonstellen. Maar je kunt ze ook gewoon gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn en dat laatste gebeurt op zondag 22 mei op crosscircuit De Vennebulten in Varsseveld..............

Lees verder>>>>>>>>

 

 

 

 

 

Nieuws van MXN Motocrossparts.

De Easy-Washers (EX-1028) zijn weer binnen en volop uit voorraad leverbaar. Voor meer informatie kijk hier op de website.

Lees verder>>>>>>>>

 

Koninklijke Onderscheiding voor Joop van Ommeren.

Tijdens de Lintjesregen in Neerijnen is Joop van Ommeren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bij deze orde behorende versierselen zijn door burgemeester Harry de Vries opgespeld in het gemeentehuis van Neerijnen.

Lees verder>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorrally’s van Leppink  Adventure.

Leppink Adventure is een ervaren Motorsport- en reisorganisatie met veel offroad ervaring in onder meer Spanje, Marokko en Portugal.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Supermoto voor dames.

Er komt een competitie in de tak Supermoto voor dames. Per wedstrijd zijn er voor de dames bekers te verdienen, maar over de twee wedstrijden zal er ook een totaalstand komen.......

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

Gibson banden.

Er is weer eens wat reuring in de Europese Motocross bandenmarkt. GIBSON is de nieuwe uitdager uit Engeland, dat hebben vele Off Road rijders de laatste maanden kunnen vaststellen.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Off-road Experience Day Veldhoven.

Op 20 mei is er een Off-road Experience Day Veldhoven; inclusief Mini-Off-Road rit!. KNMV trainer Marco Elting heeft de opzet voor zijn Veldhovense training nieuw opgezet.......

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

MX AAD Trainingsstage

Op dinsdag 3 en woensdag 4 mei 2016 is het weer zo ver; De jaarlijkse Motorcross AAD trainingsstage. Onder aan deze pagina kunt u zich direct aanmelden! Update - Aanmelden alleen nog mogelijk voor 50/65cc en gevorderde 85cc..

Lees hier maar eens verder>>>>>

 

5 dingen die alleen vrouwen van motorcrossers kunnen.

Nee, we hebben het hier niet over de schaars geklede Monstergirls van op de GP’s maar over de vrouw van de piloot. Motorcross is voor een groot gedeelte een mannensport (ja, er zijn ook vrouwen die crossen) maar zonder een vrouw is een man niks op de cross en dit is waarom:

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

DamesCup Supermoto 2016 Nieuws.

Er moesten nog wat data besproken worden, maar er komt in 2016 definitief een Supermoto Damescup. Deze zal bestaan uit twee wedstrijden, namelijk Zelhem (17 april) & Valkenswaard (21 augustus)......

Lees hier maar eens verder>>>>>

 

Zevenbergen. Circuit voor de toekomst.

Het huurcontract met stichting New Seven Hills van Stichting Nieuw Zevenbergen, dat de huurcontracten van het Berghemse motorcrosscircuit Nieuw Zevenbergen verzorgt, is vorig jaar oktober opgezegd..........

Lees hier maar eens verder>>>>>

 

 

 

 

 

Clubcompetitie 2016 Emmen.

Binnenkort start de clubcompetitie bij MSV Motodrome Emmen. Voor dit seizoen staan de volgende data op het programma. Voor alle informatie kunt u hier klikken

 

CrosRed Bull Knock Out.

Markeer het met dikke stift in je agenda, informeer je vrienden en start your engines voor de eerste trainingen. Zaterdag 19 november 2016 wordt het strand van Den Haag (Scheveningen) weer het decor van de zwaarste strandrace ter wereld: Red Bull Knock Out.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven CrisisCross 2016.

Crossers!! Binnenkort start de inschrijving weer voor de 1 uurs en 2 uurs cross op zaterdag avond 4 juni en voor de cross wedstrijden in verschillende klassen op zondag 5 Juni!.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>

 

Ieder jaar nog beter rijden & nog meer controle over de motor!

Daar staan de nieuwe Off-road/Enduro trainingsdagen in 2016 van Marco Elting voor, nu met een nog beter lesprogramma + Video-Analyses!! Tevens maken we in Veldhoven nu gebruik van het speciale 4x4 bos  en kun je zelfs voor deze dag een motor huren, voor heel aantrekkelijke tarieven!!.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

“ 125cc Masters”  nieuwe topsportklasse tijdens de Zwarte cross.

Dit jaar zal tijdens de Zwarte Cross de 125cc Masters klasse zijn intreden doen. Deze spectaculaire klasse (met zo`n 40 jonge  nationale en internationale toprijders aan de start)  is qua snelheid............

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>

 

Grand Prix of the Netherlands 27 & 28 AUGUSTUS  TT CIRCUIT ASSEN

Een uniek motorsportevenement in Drenthe krijgt vervolg met nieuwe finishlocatie, verlengde baan en WK MXGP voor dames. MXGP Assen en het resterende wk-seizoen te zien bij RTL 7 vanaf zondag 17 april.I

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

Bruggeman Motoren nu ook Suzuki Motorcross dealer.

Bruggeman Motoren in Nieuw Vennep, is sinds kort officieel Suzuki Motorcross dealer geworden. Met meer dan 50 jaar Motocross ervaring heeft Suzuki al vele talenten naar de hoogste trede van het podium gebracht......

Lees verder>>>>>>>>>>>>>>>

 

Volle Polle in 2016!.

De inschrijving voor MX AIR TIME BECKUM is geopend!. Er zal gereden worden in 2 klasses. MX 1 en MX2.

Prijzengeld per klasse:  1e prijs: 800 Euro, 2e prijs: 400 Euro. 3e prijs: 200 Euro. Wil je kans maken op één van deze prijzen schrijf je dan in via de link: www.vollepolle.nl/inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

News by Techno Motor Veghel BV.

"Season starters pakket". Nu zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij uw TMV dealer!. Now available!

Lees verder>>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volop Airoh helmen.

Bij de firma Jopa Racing Products zijn afgelopen week de nieuwe 2016 types van Airoh helmen binnengekom.

Lees verder>>>>>>>>>>>>>

 

Goud van oud.

Uit de jaren begin 80 zijn deze twee items uit de regio Noord te zien via onderstaande links:

Film over Emmen NK Jeugd 1982

 

Film over wintercross Harskamp 82/83

 

 

 

 

 

 

Goud van oud.

Zoals velen bekend is hebben wij een zwak voor echte Motocross en blikken daarom nog wel eens terug in het grijze verleden. Op Facebook hebben we een filmpje geplaatst uit het jaar 1982. We zijn erg benieuwd wie zich zelf nog kan herkennen op deze zelf gemaakte compilatie.….

Lees hier maar eens>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>